Лидерът на групата Вагнер Евгений Пригожин направи първи коментар след края на

...
Лидерът на групата Вагнер Евгений Пригожин направи първи коментар след края на
Коментари Харесай

Пригожин с разкрития за преврата, проговори за края на Вагнер

Лидерът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин направи първи коментар след края на опита за прелом в събота. Той отхвърли изказванията, че неговите бойци ще подпишат контракти с съветското министерство на защитата.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10919
Той сподели, че „ походът “ е бил подхванат, с цел да се избегне унищожаването на частната военна група и че " Вагнер " е трябвало да приключи съществуването си на 1 юли.

Пригожин приказва в 11-минутно аудио известие, пуснато в приложението за известия телеграм.

Лидерът на наемниците сподели още, че задачата е била да се направи митинг против неефективното водене на войната в Украйна, а не да се смъкна държавното управление в Москва.

Съгласно съглашение, реализирано с посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко, водачът на " Вагнер " приключи похода на бойци на групата към Москва. Договорката планува Пригожин да отиде в Беларус.

Шефът на " Вагнер " сподели, че Лукашенко е направил оферти, с цел да може групата да продължи да действа.

Напредването на силите на " Вагнер " към Москва демонстрира " съществени проблеми със сигурността " в Русия, посочи шефът на частната военна компания. Той увери, че цивилните по пътя са подкрепяли похода на неговите бойци към съветската столица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР